Jennifer Åkerman

Jennifer-0623

Foto: Alex Rosenkreuz

Sysselsättning: Artist, modell
Född
: Stockholm, 10 Juli 1989
Bosatt:
Los Angeles
Aktuellt: Rockbandet Bloke & Birdbloggar även för Metro Mode

 

The Carbon Copies
20 December 2015

Vad tror du teknik och sociala medier har bidragit med för skillnader för någon som vill slå igenom nu, jämfört med när du först kom till Los Angeles 2009?

Jennifer Åkerman
27 December 2015

Väldigt mycket tror jag! 2008-2009 när jag flyttade till Los Angeles och började jobba fulltid som modell fanns inte instagram. Inte ens bloggen hade riktigt kommit. Jag startade en blogg genom blogspot.com efter inspiration från mellansyrran som hade bott utomlands ett år och dokumenterat sin resa genom dagbok.se eller vad det nu hette. Min blogg, fick heta LAlife där jag delade med mig av galna händelser som en ung äventyrsfull tjej i Kalifornien.

Hela blogg konceptet tog fart under de närmaste åren och jag fick flera förfrågningar att börja blogga för tidningar vilket då kändes kul, men när hela blogg hysterin och tävlingen mellan alla andra bloggarna började, backade jag tillbaka. Det var helt enkelt inget för mig. Jag ville skriva en underhållande och inspirerande blogg, inte tävla om vem som var bäst.

Bloggen, tillsammans med instagram, har absolut hjälp mig med jobb och andra möjligheter men som person har jag svårt att göra något bara för syrligheten eller pengarna. Det har aldrig varit min grej. Jag tror säkert att jag skulle kunna ha fler följare på instagram tex, men jag är väldigt ärlig med vem jag är och kan inte vara någon annan. Mitt varumärke och min musik är något jag jobbat och byggt upp under en lång tid och det är jag nöjd med!

Vill avsluta med att säga att jag är för sociala medier i den aspekten att ingenting är omöjligt och du har chans att bygga upp ett varumärke själv, utan stora företag m.m. Däremot kan det gå överstyr och bli alldeles för desperat. Vi glömmer helt bort vad det egentligen är som är viktigt!

Carbon Copies
28 December 2015

Du har i skrivande stund 17,4k följare på Instagram. Vad tror du att du skulle kunna göra för att få fler, och hur skulle dessa metoder stå i kontrast med vad du värderar högre?

Jennifer Åkerman
21 Januari 2016

Jag tror jag hade kunnat fokusera mer på instagram och att blogga. Att vara en del av den världen. Är du bloggerska eller bloggare betyder ju det att det är det du sysslar eller jobbar med, och det är därför du har mycket följare.  Som att någon frågar dig ”vad jobbar du med?” Och du svarar ”jag är bloggerska”. Jag ser det mer som en grej jag använder utöver det jag gör, inte vad jag sysslar med.

Carbon Copies
24 Januari 2016

När kände du dig för första gången bekväm nog att börja presentera dig som artist, och hur viktigt har det varit för dig att kunna betitla dig som något alls?

Jennifer Åkerman
24 Januari 2016

Jag har alltid vart en väldigt öppen och äventyrsfull person och tack vare Los Angeles kunde jag utnyttja det på riktigt. Jag tycker livet har många möjligheter och det är mycket jag vill göra. Däremot kommer jag inte från en speciellt musikalisk familj men sysslade själv med dans och brann för att stå på scen. Det var inte förrän ett år efter jag flyttat hit till LA som jag började sjunga ”proffesionellt” om man nu ska kalla det så. Jag startade mitt första band med en vän från England och vi kallade oss Bella Tech och vi spelade live varje månad på legendariska klubbar som Viper Room & House of Blues. Det var då jag var stolt och bekväm nog att kalla mig själv artist, jag hade något att falla tillbaka på.

Carbon Copies
25 Januari 2016

Om man scrollat framåt från ditt första blogginlägg till idag, vad hos dig vore den största förändringen och utvecklingen man urskönjat?

Jennifer Åkerman
26 Februari

Haha! Då hade man sett en hel del roliga inlägg. Jag var helt fri, skrev en blogg om att vara en 19 årig svensk tjej i LA som hamnade på kändisfester och inte var blygsam. Det var när tidningar och andra människor ville utnyttja detta som jag sakta slutade att dela med mig av mina upplevelser. Jag minns även första gången jag såg en rubrik om mig själv och min titel var “bloggerska” Då kände jag att nej, detta är inte vad jag vill att folk ska tro att jag sysslar med!

 


Intervjun fortsätter – skriv upp dig för att ta del av kommande svar, direkt i din inkorg.